Hanna Konola:

Tuulen vuosi

Tuulen vuosi on tarina siitä, mitä tuuli tekee eri vuodenaikoina. Kirjassa seurataan tuulen liikkeitä vuoden ajan, keväästä kesän ja syksyn kautta talveen. Millainen on tuulen vuosi? Tarina houkuttelee havainnoimaan ympäristöä ja sen muutosta tuulen näkökulmasta. Tuuli on itsessään näkymätön mutta sen liikkeen voi nähdä ympärillämme joka päivä. Hanna Konolan harmoniset väriyhdistelmät miellyttävät niin pieniä kuin isojakin lukijoita.

Kirja on saanut kaksi merkittävää palkintoa, se on valittu Vuoden kauneimmat kirjat 2016 -kokoelmaan ja se sai erikoismaininnan Bolognan lastenkirjamessujen fiktio-kategoriassa (BRAW 2018)

 

 

INFO

kirja: Tuulen vuosi
teksti ja kuvitus: Hanna Konola
ISBN: 978-952-7105-08-5
24 sivua
koko: 20,8 x 26 cm
suositusikä: 3+
julkaisuvuosi: 2016

Myydyt käännösoikeudet: italia, englanti, ranska, kiina, korea, espanja

teemat: tuuli, vuodenajat, hiljaisuus, luonnon tarkkaileminen, ajankuluminen

 


Tutustu kirjaan


Kirjasta sanottua

"Harvinainen kuvallinen runo tuulelle ja sen monelle muutokselle vuoden aikana. Virtaviivaiset linjat ja leikkivät muodot tanssivat sivulta sivulle harmonisten värisävyjen ja ytimekkään tekstin kanssa muodostaen aidosti nykyaikaisen kuvakirjan tuulen kunniaksi."

- Bologna Ragazzi Award 2018 palkintoperusteet

“Kuvakirjan päähenkilönä on harvoin tuuli. Erikoinen aihe on toteutettu tyylikkäästi ja varmasti. Värimaailma on pastellisävyjen ja muutaman muun sävyn vuoropuhelu, joka vie heti hurmaavaan omaan maailmaansa. Niukka teksti löytää luontevasti paikkansa. Aivan omanlainen tarina huutaa useampaa lukukertaa. Harmoniaa ja vauhdikkuutta vivahteikkaasti lomittain.”


- Kaunis kirja 2016 -palkintoperusteet