Pieni opas suureen elämään -sarja

Uusi kuvatietokirjojen sarja Pieni opas suureen elämään kertoo innoittavista, historiaa muuttaneista henkilöistä ja heidän elämänvaiheistaan helposti lähestyttävällä ja hauskalla tavalla. Tutustumme esimerkiksi taiteilijoihin, tieteilijöihin, lentäjiin ja ihmisoikeusaktivisteihin, kuten Leonardo da Vinciin, Marie Curieen, Amelia Earhartiin ja Nelson Mandelaan. Ensimmäiset kolme pientä kirjaa opastavat Frida Kahlon, Stephen Hawkingin ja Maya Angeloun suuriin elämiin.

Frida Kahlo

Frida Kahlo oli värikäs meksikolainen taiteilija, joka eli vaiheikkaan elämän. Hän joutui kestämään kipua ja monia vaikeuksia, mutta hän ei lannistunut. Lahjakas Frida alkoi kuvata elämäänsä ja ilmaista tunteitaan sekä todellista minuuttaan rehellisesti maalauksissaan. Hän maalasi yli 50 omakuvaa, ja häntä pidetään yhtenä kaikkein merkittävimmistä 1900-luvun taiteilijoista.

Isabel Thomas kirjoittaa tieteestä sekä aikuisille että lapsille, ja monet hänen kirjoistaan ovat olleet ehdokkaina tiedepalkintojen saajiksi. Hän on kolmen pojan äiti.

Kuvittaja Marianna Madriz asuu ja työskentelee Lontoossa.


Maya Angelou

Maya Angelou oli afroamerikkalainen kirjailija, runoilija, näytelmäkirjailija ja kansalaisoikeusaktivisti. Hän kirjoitti seitsemän omaelämäkertaa, kolme esseekirjaa, useita runokirjoja, näytelmiä sekä elokuva- ja televisiokäsikirjoituksia. Mayan mottona oli: ”Älä koskaan hyväksy vastaukseksi sanaa ei”, ja hän käytti taidettaan välineenä kamppaillessaan ennakkoluuloja ja vaikeuksia vastaan. Mayan elämä ja taide innoitti jo hänen aikalaisiaan ja inspiroi meitä yhä rohkeudellaan.

Danielle Jawando on lastenkirjailija ja käsikirjoittaja. Hän on kirjoittanut muun muassa käsikirjoituksia BBC:lle, ja hänen esikoisromaaninsa julkaistaan vuonna 2020.

Noa Snir on taiteilija ja kuvittaja, joka innostuu väreistä. Jerusalemissa syntynyt ja kasvanut Noa asuu ja työskentelee Berliinissä.


Stephen Hawking

Stephen Hawking oli yksi maailman tunnetuimmista tiedemiehistä. Hänen uraauurtava, mustia aukkoja ja alkuräjähdystä koskeva tutkimuksensa on auttanut ymmärtämään miten maailmankaikkeus syntyi, ja hänen kirjaansa Ajan lyhyt historia on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta. Stephen sairastui vakavasti jo nuorena, mikä kannusti häntä saavuttamaan tieteelliset tavoitteensa mahdollisimman nopeasti. Päättäväisyytensä ja lahjakkuutensa ansiosta hänestä tuli legendaarinen tiedemies, joka muutti käsityksemme maailmankaikkeudesta.

 

INFO

Teos: Frida Kahlo
Alkuperäisteos:
Little guides to great
lives, Frida Kahlo
ISBN:978-952-7105-49-8
Sivumäärä: 64 sivua
Koko: 19 x 15 cm
Ikäryhmä: 7–11-v.
Teksti: Isabel Thomas
Kuvitus: Marianna Madriz
Suomennos:
Tiina Erkintalo & Kirsikka Myllyrinne

Julkaisu: syyskuu 2019

teemat: historian merkkihenkilöt, esikuvat, vaikuttaminen, jäljen jättäminen, taide, taidehistoria, Meksiko
 

 


INFO

Teos: Maya Angelou
Alkuperäisteos:
Little guides to great
lives, Maya Angelou
ISBN:978-952-7105-51-1
Sivumäärä: 64 sivua
Koko: 19 x 15 cm
Ikäryhmä: 7–11-v.
Teksti: Danielle Jawando
Kuvitus: Noa Snir
Suomennos:
Kirsikka Myllyrinne

Julkaisu: syyskuu 2019

teemat: historian merkkihenkilöt, esikuvat, vaikuttaminen, jäljen jättäminen, runous, kansalaisoikeudet, aktivismi, Afro-amerikkalaisuus


INFO

Teos: Frida Kahlo
Alkuperäisteos:
Little guides to great
lives, Stephen Hawking
ISBN:978-952-7105-50-4
Sivumäärä: 64 sivua
Koko: 19 x 15 cm
Ikäryhmä: 7–11-v.
Teksti: Isabel Thomas
Kuvitus: Marianna Madriz
Suomennos:
Kirsikka Myllyrinne

Julkaisu: syyskuu 2019

teemat: historian merkkihenkilöt, esikuvat, vaikuttaminen, jäljen jättäminen, tiede, fysiikka, tähtitiede, maailmankaikkeus, alkuräjähdys


Tutustu kirjaan


Kirjasta sanottua