Ihminen on vain yksi eläimistä

Covers_Otustenjoukossa.jpg

Tiesitkö, että kaskelotit nukkuvat pystyasennossa? Tai että muurahaiset kasvattavat kirvoja lypsykarjaksi? Laura Merzin ja Aino Järvisen kirjoittama ja Merzin kuvittama Otusten joukossa on piristävä ja kaunis lasten kuvakirja, joka käsittelee luonnon monimuotoisuutta sekä luonnon ja ihmisen suhdetta.

Kirjassa esitellään erilaisia eläimiä niin merestä, maalta kuin ilmasta. Kirjassa kerrotaan myös, miksi kukin eläin on tärkeä. Ilman ampiaisia kukat eivät pölyttyisi ja ilman majavan rakentamia patoja metsälampia ei syntyisi yhtä paljon. Ihminen esitellään yhtenä eläimistä. Ihmisellä on tosin muihin eläimiin verrattuna paljon suurempi vastuu: olemmehan aiheuttaneet luonnossa niin paljon tuhoa.

Otusten joukossa on erinomainen tapa käsitellä lapsen kanssa ajatuksia, jotka ovat olleet aikuisten maailmassa pinnalla Yuval Noah Hararin Sapiens-kirjan myötä. Ihminen on pala kokonaisuutta.

Merzin sekatekniikalla tehdyt kuvitukset ovat niin hurjan kauniita, että sivut voisi kuvitella julisteiksi seinälle! Minuun erityisen vaikutuksen tekivät kuvitukset uinuvista kaskeloteista sekä lumileopardista. Myös teoksen kieli on kauniin runollista, ja se sointuu hienosti yhteen herkkien kuvien kanssa.

Kirjailijat: Aino Järvinen, Laura Merz

Kuvittaja: Laura Merz

Teos: Kun minä synnyin
Kustantaja: Etana Editions 2019

Koko: 22,5 x 27,5 cm

Sivumäärä: 64

Ikäryhmä: 7+

OtustenJoukossa_inside_lowres-8.jpg