Onnin oma puutarha kerrostalokodissa

Covers_Onnipoikajaystävät_UUTUUS.jpg

Klassikkosarjaan on tullut uusia kirjoja! Sanna Pelliccionin Onni-poika ja parvekeviidakko kertoo, miten Onnin perhe innostuu helmikuun pimeydessä viherkasveista ja yrteistä. Vanhempien tehtävä on näyttää lapsille maailman moninaisuus ja kauneus. Perhe päättää rakentaa parvekkeelle ihan kokonaisen viidakon yhdessä – parvekkeelle tulee perunoita, yrttejä, voikukkia ja viherkasveja. Onni ja veli Olavi ovat täysin haltioissaan, kun saavat seurata kasvien kasvamista aina siemenestä saakka.

Maapallon ruokatalouden pohdinnat ja viherkasvibuumi näkyvät myös lastenkirjoissa. Onni-poika ja parvekeviidakko on oiva tapa opettaa lapselle luonnon ja elämän arvostamista. Onni ja veli Olavi kasvattavat myös syötäviä yrttejä ja huomaavat, että ruoka saapuu kauppaan jostakin. Veikkaan, että tämä kirja innostaa monta lasta istuttamaan siemeniä ja seuraamaan kasvien ihmeellistä kasvua.

Sanna Pelliccionin ajaton viivajälki muistuttaa tyyliltään Maikki Harjanteen rakastettuja Minttu-kirjoja. Onni-kirjojen selkeä ääriviiva viehättää ja tuo kuvituksen lähelle lukijaa.

Kirjailija: Sanna Pelliccioni

Kuvittaja: Sanna Pelliccioni

Teos: Onni-poika ja parvekeviidakko

Kustantaja: Etana Editions 2019
Koko: 22 x 16 cm
Sivumäärä: 40

Ikäryhmä: 3+

Onni_parvekeviidakko_inner_pages-30.jpg