KIRJAILIJAT JA KUVITTAJAT

Me Etana Editionsissa kustannamme kuvakirjoja, joiden tarinat syntyvät taitavien tarinankertojien ajattelusta. Tarinankertojamme luovat kirjaan kuvat ja tekstin, joissa kummassakin rytmi, rakenne ja kaikki pienet yksityiskohdat näyttelevät tärkeää roolia.

HannaKonola.png

Hanna Konola on kansainvälisesti arvostettu kuvittaja ja taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on kuvittanut paperituotteita, kirjoja ja aikakausilehtiä Pohjoismaista Japaniin asti. Hannan kuvituksissa satunnaisuus ja herkkyys kohtaavat täsmällisen lähestymistavan. Tulos on usein leikkisä mutta herkkä, aivan kuten hänen debyyttikuvakirjansakin Tuulen vuosi, joka sai arvostetun BRAW 2018 erikoismaininnan.

Jukka.jpg

Jukka Pylväs on Porvoossa asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän valmistui taidegraafikoksi Viron taideakatemiasta vuonna 2000 sekä sen jälkeen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Jukka on kuvittajana pelkistämisen ja lakonisena avautuvan huumorin ystävä ja mestari. Hän on erittäin oivaltava tekijä ja hänen visuaalinen hahmotuskykynsä on erinomainen.

Rope_author.jpg

Jenni Rope on helsinkiläinen taidemaalari ja kuvataiteilija. Taiteen lisäksi on tehnyt kuvakirjoja, kuvituksia, levynkansia, sarjakuvia ja kuoseja Marimekolle sekä Vimmalle. Hän on myös Napa Booksin perustaja.

AnttiKalevi.jpg

Antti Kalevi on Helsingissä asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen työlleen ominaista ovat värikkäät geometriset muodot, uniikit käsin piirretyt tekstuurit ja iloiset hahmot, jotka nähdään usein leikkisänä digitaalisen ja analogisen median yhdistelmänä. Tällä hetkellä Antti käyttää aikansa kaupallisiin toimeksiantoihin ja omien taiteellisten projektien toteuttamiseen.

Erkintalo_author.jpg

Jenni Erkintalo on raumalaissyntyinen graafikko ja kuvittaja. Hän on opiskellut Helsingissä Taideteollisessa Korkeakoulussa ja Tukholmassa Konstfackissa. Erkintalo sekä kirjoittaa että kuvittaa kuvakirjoja lapsille ja nuorille ja Etana Editionsin toiminnan lisäksi hän on mukana Meiju Niskala & Peoplessa tekemässä korkeatasoista, monialaista taidetta julkisiin tiloihin ja ihmisten lähelle.

LauraMerz.png

Laura Merz on kuvataiteilija, tekstiilisuunnittelija ja kuvittaja, joka työskentelee sekä Helsingissä että Berliinissä. Lauraa kiehtoo luonto ja villieläimet. Hänen kuvituksiensa inspiraationa ovat todelliset kohtaamiset eläinten kanssa. Hänen teoksensa ovat yhdistelmä minimalismia ja maksimalismia, yksinkertaistettuja viivoja ja muotoja sekä runsaasti värejä ja kuvioita. Tuhat ja yksi otusta on Lauran debyyttikuvakirja, joka on saanut useita palkintoja mm. The White Ravens 2017 tunnuksen.

Hurme_author.jpg

Maija Hurme Maija Hurme on kuvittaja, joka asuu Helsingissä. Hän on tätä ennen kuvittanut useita kuvakirjoja, runokirjoja, koulukirjoja ja tietokirjoja lapsille. Maija Hurmeen ensimmäinen oma kirja, Yksinäisten saarten kartasto on tarina äidin ja tyttären suhteesta, isoista kysymyksistä ja pienestä tytöstä, joka tutkimusmatkailee mielikuvitusmaissa.

Karsikas_author.jpg

Ilja Karsikas on on helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista. Hän on kuvittanut viisi lastenkirjaa. Kuvakirjoissaan hän sukeltaa tavanomaista kuvapintaa syvemmälle, omiin pohdintoihinsa ja lapsen maailmaan.

MeriaPalin_author.jpg

Meria Palin on Cambridgessä asuva kuvittaja, joka uskoo, että lapsille pitää olla tarjolla monenlaisia kirjoja. Meria Palin on tehnyt luontokuvituksia lapsille tarkoitettuihin julkaisuihin sekä pitänyt usean vuoden ajan lasten työpajoja Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Taikapuikot esikoiskuvakirjassaan Meria Palin piirtää herkällä otteella esiin talvisen maiseman ja kodin lämmön.

Reka.jpg

Reka Kiraly on unkarilaissyntyinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka asuu Helsingissä. Réka on työskennellyt lastenkulttuurin parissa vuodesta 2005. Hän on myös toinen Etana Editionsin perustajista. Rekan kirjoittama ja kuvittama kirja on saanut The White Ravens 2015-tunnuksen. Rekan kirjoittamia ja kuvittamia kirjoja on käännetty viidelle eri kielelle.

JenniT.jpg

Jenni Tuominen on tämän hetken keskeisimpiä ja aktiivisimpia suomalaisia kuvitustaiteilijoita. Hänen persoonallinen, omaan suuntaan kehittyvä tyylinsä on tunnistettavissa kaikissa hänen käyttämissään ilmaisuvälineissä. Oleellista Tuomisen taiteellisessa profiilissa on monialaisuus. Hän tekee kirjankuvituksia, keramiikkaa ja kuosisuunnittelua. Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta myönsi vuoden 2017 kuvitustaiteen valtionpalkinnon kuvittaja ja kuvataiteilija Jenni Tuomiselle.

Maijala_author.jpg

Marika Maijala asuu ja työskentelee Helsingissä vapaana kuvittajana. Hänelle on myönnetty Rudolf Koivu –palkinto vuonna 2009 ja hänen kuvittamansa kirja on ollut kaksi kertaa Finlandia-junior ehdokkaana. Marika on ollut myös ALMA-ehdokkaana kaksi kertaa. Marikan kuvituksia on julkaistu kotimaan lisäksi myös Englannissa, Japanissa, Saksassa, Kiinassa, Ranskassa, Virossa, Ruotsissa, Tanskassa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Intiassa ja Abu Dhabissa.

JuhaVirta.jpg

Juha Virta on historian ja yhteiskuntaopin opettaja Helsingissä. Juha viettää vapaa-aikansa musiikin parissa ja kirjoittaen lastenkirjoja. Lapsille kirjoittaessaan Juha hassuttelee ja leikkii kielellä luoden arkipäiväisistä tapahtumista seikkailuja. Juha Virta ja Marika Maijala ovat toimineet työparina vuodesta 2000. Juhan uusin aluevaltaus on lyyriset runot.

Järvinen_author.jpg

Aino Järvinen on eläkkeellä oleva suomenkielen opettaja, joka suhtautuu intohimoisesti hyviin tarinoihin. Tuhat ja yksi otusta -kirjassa Ainon haasteena oli luoda inspiroiva kertomus, joka kiehtoo sekä nuoria että aikuisia lukijoita.

Valokuvat © Etana Editions & Aino Huovio & Minna Kurjenluoma, 2018