KIRJAILIJAT JA KUVITTAJAT

Me Etana Editionsissa kustannamme kuvakirjoja, joiden tarinat syntyvät taitavien kertojien ajattelusta. Kirjantekijämme luovat kuva- ja tekstimaailmoja, joissa kirjan rytmi, rakenne ja kaikki pienet yksityiskohdat ovat tärkeässä roolissa.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Siri Ahmed Backström (s.1980) on ruotsalainen kuvittaja ja lastenkirjailija, joka on opiskellut graafista suunnittelua ja kuvittamista Tukholman taidekorkeakoulussa, Konstfackissa. Backström asuu ja työskentelee Tukholmassa. Hän on kirjoittanut useita lastenkirjoja ja julkaissut niitä itse ja yhteistyössä eri kustantajien kanssa. Kuvittamastaan teoksesta Dom som är kvar Backström sai Ruotsin vuoden kuvakirja -palkinnon. Suomeksi teos Ne, jotka jäävät jäljelle (Suom. Kirsikka Myllyrinne) ilmestyi Etana Editionsin kustantamana vuonna 2019. Teos käsittelee herkästi isovanhemman kuolemaa.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Astrid Desbordes on pariisilainen lasten ja nuorten kirjailija, joka on kirjoittanut myös sarjakuvia. Desbordes on opiskellut filosofiaa yliopistossa, ja tekee nykyään puolittain sekä toimittajan että kirjailijan töitä. Hän on Etana Editionsin kustantaman Oliver-kuvakirjasarjan oivaltava kirjailija. Suomeksi vuonna 2019 ilmestyvät sarjan osat Oliver ja kuutamojuhla ja Oliver ja outo vieras. Kirjojen kuvittaja on Marc Boutavant ja suomentaja Annukka Kolehmainen.

AuthorsIllustrators_smallkuva1.jpg

Danielle Jawando on Manchesterissa, Isossa Britanniassa syntynyt kirjailija, käsikirjoittaja, Manchesterin yliopiston luennoitsija ja luovan kirjoittamisen tohtoriopiskelija. Hän asuu tällä hetkellä Hertfordshiressä. Jawando oivalsi kirjoittamisen lahjansa 11-vuotiaana, kun opettaja syytti häntä plagioinnista, kun hän kirjoitti oman esittelynsä Titanic-elokuvasta. Jawando opettaa luovaa kirjoittamista aikuisille ja ohjaa monenlaisia kirjoituskursseja. Kuvakirjasarjaan Pieni opas suureen elämään Jawando on kirjoittanut vaikuttavan osan, joka kertoo tummaihoisten ihmisoikeuksien puolesta taistelleen runoilijan Maya Angeloun elämäntarinan (Etana Editions, 2019). Kirjan on kuvittanut Noa Snir ja suomentanut Kirsikka Myllyrinne.

Ellen Karlsson on ruotsalainen lastenkirjailija, joka on kirjoittanut Etana Editionin vuonna 2018 suomeksi kustantaman kuvakirjan Kuka ohjaa junaa? (suom. Kirsikka Myllyrinne). 3-vuotiaille ja vanhemmille lukijoille suunnatun kirjan on kuvittanut Monika Forsberg.

HannaKonola.png

Hanna Konola on kansainvälisesti tunnustettu kuvittaja ja taiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on kuvittanut paperituotteita, kirjoja ja aikakauslehtiä Pohjoismaista Japaniin asti. Konolan kuvituksissa satunnaisuus ja herkkyys kohtaavat täsmällisyyden. Tulos on usein leikkisä, mutta herkkä, aivan kuten hänen debyyttikuva-kirjansa Tuulen vuosi (Etana Editions, 2016), joka sai arvostetun BRAW 2018 erikoismaininnan. Tuulen vuosi -kirja on käännetty englanniksi, ranskaksi, italiaksi, koreaksi, kiinaksi ja espanjaksi.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Madalena Matoso on palkittu portugalilainen kuvittaja, joka on syntynyt Lissabonissa vuonna 1974. Hän on opiskellut viestinnällistä muotoilua Lissabonin taidekorkeakoulussa (Faculdade de belas Artes de Lisboa) ja toimituksellista graafista suunnittelua Barcelonassa. Matoso perusti Planeta Tangerinan kolmen ystävänsä kanssa, ja pian he aloittivat lasten kuvakirjojen kustantamisen. Matoso on kuvittanut Isabel Minhós Martinsin kirjoittaman teoksen Kun minä synnyin (Etana Editions, 2019). Teoksen suomentaja on Antero Tiittula.

MeriaPalin_author.jpg

Meria Palin on Cambridgessä asuva suomalaiskuvittaja, joka uskoo, että lapsille pitää olla tarjolla monenlaisia kirjoja. Meria Palin on tehnyt luontokuvituksia lapsille tarkoitettuihin julkaisuihin sekä pitänyt usean vuoden ajan lasten työpajoja Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Taikapuikot-esikoiskuvakirjassaan (Etana Editions, 2019) Meria Palin piirtää herkällä otteella esiin talvisen maiseman ja kodin lämmön.

Rope_author.jpg

Jenni Rope on helsinkiläinen taidemaalari ja kuvataiteilija. Taiteen lisäksi hän on tehnyt kuvakirjoja, kuvituksia, levyn kansia, sarjakuvia ja kuoseja Marimekolle sekä Vimmalle. Hän on myös Napa Booksin perustaja. Pallen & Monkon kumma päivä (Etana Editions, 2017) on ihastuttava, taitavasti tehty kuvakirja kahdesta sieniystävyksestä. Kirja sai arvostetun White Ravens 2018 -tunnuksen.

Isabel Thomas on englantilainen tiedetoimittaja ja lastenkirjailija, joka on kirjoittanut yli sata kirjaa lapsille ja nuorille ja jonka kirjat ovat olleet palkintoehdokkaina useampaan otteeseen. Thomas on opiskellut humanistisia tieteitä Oxfordissa ja kouluttautunut myös journalistiksi – hän kirjoittaa säännöllisesti lasten tiedelehtiin. Etana Editionsin suomeksi julkaisema Pieni opas suureen elämään -kirjasarja on kaiken ikäisiä lukijoita kiehtova kuvakirjasarja, joka on löytänyt suuren joukon lukijoita myös käännöksinä. Thomas on kirjoittanut mm. vaikuttavat ja voimistavat tarinat Frida Kahlon ja Stephen Hawkingin elämistä (Etana, 2019). Kuvittajana kirjoissa on Marianna Madriz ja suomentajana Kirsikka Myllyrinne.

AuthorsIllustrators_smallkuva1.jpg

Claudia Boldt on saksalaissyntyinen, Yhdysvalloissa asuva palkittu kuvittaja ja kirjailija, joka on julkassut yli kymmenen teosta, ja tiivistää tavoitteensa seuraavasti: ”kirjoitan ja kuvitan hauskoja kasvutarinoita, joiden eläinhahmot kamppailevat tullakseen paremmaksi itsekseen”. Boldt on myös The Loop-lehden toinen tekijä ja kustantaja. Hän on kirjoittanut taiteen tekemiseen innostavan kuvakirjan Tutki ja tee taidetta (Etana Editions, 2018) yhdessä Eleanor Meredithin kanssa. Kirjan ovat kuvittaneet Jay Daniel Wright ja Ola Niepsui ja sen on suomentanut Jenni Erkintalo.

Erkintalo_author.jpg

Kustantaja Jenni Erkintalo (s. 1978) on raumalaissyntyinen graafikko ja kuvittaja. Hän on opiskellut Helsingin ja Tukholman taideteollisissa korkeakouluissa, TaiK:ssa ja Konstfackissa. Erkintalon uusin kuvakirja on ilmastoystävällinen, vinkeä seikkailukertomus Mato ja meri (Etana Editons, 2019). Erkintalo on saanut Punni-palkinnon teoksestaan Millainen minä? (Etana Editons, 2016). Hänen kirjoittamiaan ja kuvittamiaan lasten kirjoja on käännetty espanjaksi, kiinaksi, katalaaniksi ja koreaksi. Etana Editionsin Jenni Erkintalo on perustanut yhdessä Réka Királyn kanssa 2014.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Carl Johanson on ruotsalainen kuvataiteilija ja kuvittaja, joka asuu ja työskentelee Bretagnessa, Länsi-Ranskassa. Hän on opiskellut graafista suunnittelua ja kuvittamista Tukholman taidekorkeakoulussa, Konstfackissa. Opiskeluvuosiensa jälkeen Johanson on keskittynyt pääosin kuvittamiseen, ja erityisesti lasten kirjojen tekemiseen. Hänen teoksensa Lentävä sanakirja (Etana Editions, 2019) ja Autosanakirja (Etana Editions 2019) ovat hänen ensimmäiset Suomessa julkaistut teoksensa. Molempien kuvakirjojen suomentaja on Kirsikka Myllyrinne.

Karsikas_author.jpg

Ilja Karsikas on on helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista. Hän on kuvittanut viisi lastenkirjaa. Kuvakirjoissaan hän sukeltaa tavanomaista kuvapintaa syvemmälle, omiin pohdintoihinsa ja lapsen maailmaan. Teoksessaan Amos ja sumupuu (Etana Editions, 2017) Ilja Karsikas käsittelee ymmärrettävästi ja koskettavasti isän masennusta ja toipumista pojan näkökulmasta.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Marianna Madriz on Venezuelassa syntynyt kuvittaja, joka asuu ja työskentelee Lontoossa, Isossa Britanniassa. Häntä kiinnostavat maaginen realismi, kehitystarinat ja omintakeiset henkilöhahmot. Niinpä on hyvin luonnollista, että juuri hän on kuvittanut Etana Editionsin suomeksi julkaiseman Pieni opas suureen elämään -sarjan kuvakirjoja. Kirjat kertovat poikkeuksellisen, ajoittain maagisenkin elämän eläneistä eri alojen sankareista, kuten Stephen Hawkingista (Etana Editions, 2019), joka on elänyt läpi poikkeuksellisten vaikeuksien. Hawkingin suurenmoisen tarinan on suomentanut Kirsikka Myllyrinne.

Eleanor Meredith on lontoolainen kuvittaja, joka on myös lapsille suunnatun The Loop- lehden toinen tekijä ja kustantaja. Lehti ilmestyy neljännesvuosittain, joten muuna aikana Meredith ehtii työskennellä perustamansa Bolt Editions -kustantamon tehtävissä. Hän on kirjoittanut Etana Editionsin vuonna 2018 suomeksi julkaiseman taiteen tekemiseen innostavan kuvakirjan Tutki ja tee taidetta (Think and Make Like an Artist) yhdessä Claudia Boldtin kanssa. Kuvittajina teoksessa ovat Jay Daniel Wright ja Ola Niepsui. Suomentaja on Jenni Erkintalo.

SannaPellicioni.jpg

Sanna Pelliccioni on suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka on valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta. Hän on ollut kuvittajana useiden kirjailijoiden lastenkirjoissa, ja kirjoittanut ja kuvittanut Onni-poika -kuvakirjasarjan, joka on ilmestynyt eri kustantamoissa vuodesta 2007 alkaen. Uusin 14. osa on nimeltään Onni-poika ja parvekeviidakko (Etana Editions, 2019).

AuthorsIllustrators_smallkuva1.jpg

Karin Saler on ruotsalainen lastenkirjailija. Kirjoittamastaan esikoisteoksesta Dom som är kvar Saler sai Ruotsissa jaettavan vuoden kuvakirja -palkinnon, Lumipallon. Suomeksi teos Ne, jotka jäävät jäljelle (Suom. Kirsikka Myllyrinne) ilmestyi Etana Editionin julkaisemana 2019. Teos käsittelee herkästi isovanhemman kuolemaa. Teoksen on kuvittanut rakastettu Siri Ahmed Backström.

JenniT.jpg

Jenni Tuominen on keskeisimpiä ja aktiivisimpia suomalaisia kuvitustaiteilijoita juuri nyt. Hänen persoonallinen, omaan suuntaan kehittyvä tyylinsä on tunnistettavissa kaikissa hänen käyttämissään ilmaisuvälineissä. Oleellista Tuomisen taiteellisessa profiilissa on monialaisuus. Hän tekee kirjankuvituksia, keramiikkaa ja kuosisuunnittelua. Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta myönsi vuoden 2017 kuvitustaiteen valtionpalkinnon kuvittaja ja kuvataiteilija Jenni Tuomiselle. Yhdessä Jukka Pylvään kanssa Tuominen on julkaissut ystäväporukasta kertovan kirjasarjan ensimmäisen osan Jengi siististi sotkussa (Etana Editions, 2018). Sarjan toinen kuvakirja Jengi keksijän kätkössä (Etana Editions, 2019) ilmestyy pian!

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Linda Bondestam (s. 1977) on suomalainen lastenkirjailija ja kuvittaja, joka on opiskellut alaa Lontoossa, Buckinghamshiren ja Kingstonin yliopistoissa. Hän on kuvittanut persoonallisesti, värikylläisesti ja taitavasti monien suomalaisten kirjailijoiden kirjoittamia tarinoita, muun muassa SInikka ja Tiina Nopolan, Eppu Nuotion, Stella Parlandin ja myöskin esimerkiksi ruotsalaisen Ulf Starkin. Bondestam on ollut Finlandia Junior -palkintoehdokkaana ja saanut vuoden kauneimmat kirjat -kunniamaininnan kahdesti. Etana Editions on julkaissut hänen kuvittamansa kirjan Sano hei! (suom. Tittamari Marttinen), joka on suunnattu taaperoikäisille. Vuonna 2019 ilmestyneen kirjan on kirjoittanut Annika Sandelin.

AuthorsIllustrators_smallkuva1.jpg

Monika Forsberg on ruotsalainen kuvittaja, joka on kuvittanut Etana Editionin vuonna 2018 suomeksi kustantaman kuvakirjan Kuka ohjaa junaa? (suom. Kirsikka Myllyrinne). 3-vuotiaille ja vanhemmille lukijoille suunnatun kirjan on kirjoittanut Ellen Karlsson.

Järvinen_author.jpg

Aino Järvinen on eläkkeellä oleva suomen kielen opettaja, joka suhtautuu intohimoisesti hyviin tarinoihin. Palkitussa mustavalkoteoksessa Tuhat ja yksi otusta (Etana Editions, 2016) Ainon haasteena oli luoda inspiroiva kertomus, joka kiehtoo sekä nuoria että aikuisia lukijoita. Värikäs Otusten joukossa (Etana Editions, 2019) on toinen kuvakirja, johon hän on kirjoittanut tarinan. Kuvittajana molemmissa kirjoissa on ollut Laura Merz.

Reka.jpg

Kustantaja Réka Király (s. 1977) on Helsingissä asuva unkarilaissyntyinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Király on työskennellyt lastenkulttuurin parissa vuodesta 2005. Réka Királyn yhdessä Marika Maijalan kanssa tekemä kuvakirja Topin nokinenäpäivä (WSOY, 2014) sai The White Ravens 2015 -tunnuksen. Királyn kirjoittamia ja kuvittamia kirjoja on käännetty espanjaksi, italiaksi, kiinaksi, katalaaniksi, koreaksi ja puolaksi. Király on Etana Editionsin julkaiseman, hurmaavan Pieni suuri tarina -sarjan kirjoittaja ja kuvittaja. Király on perustanut Etana Editionsin yhdessä Jenni Erkintalon kanssa 2014.

Maijala_author.jpg

Marika Maijala asuu ja työskentelee Helsingissä vapaana kuvittajana. Hänelle on myönnetty Rudolf Koivu -palkinto vuonna 2009 ja hänen kuvittamansa kirja on ollut kaksi kertaa Finlandia Junior -palkintoehdokkaana. Marika on ollut myös ALMA-ehdokkaana kaksi kertaa. Marikan kuvituksia on julkaistu kotimaan lisäksi myös Englannissa, Japanissa, Saksassa, Kiinassa, Ranskassa, Virossa, Ruotsissa, Tanskassa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Intiassa ja Abu Dhabissa. Maijalan kirjoittama upea debyyttikuvakirja Ruusun matka (Etana Editions, 2018) kertoo koirasta ja juoksemisen vapaudesta. Kirja on Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2019 lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto -ehdokkaana.

LauraMerz.png

Laura Merz on kuvataiteilija, tekstiilisuunnittelija ja kuvittaja, joka työskentelee Helsingissä ja Berliinissä. Lauraa kiehtoo luonto ja villieläimet. Hänen kuvituksiensa inspiraationa ovat todelliset kohtaamiset eläinten kanssa. Hänen teoksensa ovat yhdistelmä minimalismia ja maksimalismia: yksinkertaisia viivoja ja muotoja yhdistettynä väreihin ja ja kuvioihin. Tuhat ja yksi otusta (Etana Editions, 2017) on Merzin debyyttikuvakirja, joka on saanut useita palkintoja, mm. The White Ravens 2017 -tunnuksen. Merzin uusin teos Otusten joukossa (Etana Editions, 2019) on kesän uutuus. Hänen kirjojensa tekstit on kirjoittanut Aino Järvinen.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Chloé Perarnau (s.1983) on ranskalainen kuvittaja. Perarnau on syntynyt ja kasvanut Ranskan maaseudulla, Lorrainessa. Perarnau valmistui Brysselin kuninkaallisesta kuvataideakatemiasta, kuvittamisen linjalta (Brussels’ Royal Acadamy of Fine Arts in illustration), vuonna 2012. Perarnau kuvittaa lasten kirjoja ja lehtiartikkeleita ja ohjaa taidetyöpajoja sekä lapsille että aikuisille. Hänen kirjoittamansa ja kuvittamansa teos Orkesteri karkuteillä (Etana Editions, 2019) avaa musiikin maailman lempeästi ja iloisesti pienille lukijoille. Kuvakirjan on suomentanut Leena Virtanen.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Annika Sandelin (s. 1972) on suomenruotsalainen kirjailija Helsingistä. Hän on julkaissut ruotsiksi runoja, romaanin ja lasten- ja nuortenkirjoja. Sandelin on myös kääntäjä ja kirjastonhoitaja. Merkittävä osa hänen kirjoittamistaan teoksista on julkaistu ruotsin kielen lisäksi suomenkielisinä käännöksinä. Hän on kirjoittanut Etana Editionin julkaiseman taaperoikäisten kuvakirjan Sano hei! (suom. Tittamari Marttinen). Teoksen kuvittaja on Linda Bondestam.

AnneVasko.jpg

Anne Vasko on kansainvälisesti tunnettu suomalainen lastenkirjailija ja kuvittaja, joka asuu Hyvinkäällä. Vasko valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1998. Hänen taitavasti toteutettuja kuvakirjojaan on käännetty yli kymmenelle kielelle. Vuonna 2011 Vasko sai arvostetun Rudolf Koivu -palkinnon teoksestaan Jellona Suuri. Lentopusu (Etana Editions, 2019) on Etana Editionsin ja Anne Vaskon yhteistyön avaus.

AuthorsIllustrators_smallkuva1.jpg

Marc Boutavant on palkittu ranskalainen kirjailija, sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, joka on syntynyt Dijonissa vuonna 1970 ja asuu nykyään Pariisissa. Boutavantin ilmaisuvoimainen värien käyttö ja kuvakielen yhtäaikainen selkeys ja maagisuus, yksinkertaisuus ja kerroksellisuus vetoavat sekä lapsiin että vanhempiin. Etana Editions julkaisee tänä vuonna kaksi osaa Boutavantin kuvittamasta Oliver-kuvakirjasarjasta: Oliver ja kuutamojuhla (Etana Editions, 2019) ja Oliver ja outo vieras (Etana Editions, 2019). Kirjojen suomentaja on Annukka Kolehmainen.

Hurme_author.jpg

Maija Hurme asuu Helsingissä. Hän on kuvittaja, joka on kuvittanut useita kuvakirjoja, runokirjoja, koulukirjoja ja tietokirjoja lapsille. Maija Hurmeen esikoiskirja, Yksinäisten saarten kartasto (Etana Editons, 2018) on tarina äidin ja tyttären suhteesta, kuulluksi tulemisen tarpeesta ja muista isoista kysymyksistä sekä pienestä tytöstä, joka tutkimusmatkailee mielikuvitusmaissa. Hurme on sekä kirjoittanut että kuvittanut teoksen, jota on kehuttu koskettavaksi helmeksi.

AnttiKalevi.jpg

Antti Kalevi on Helsingissä asuva kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen työlleen ominaisia ovat värikkäät geometriset muodot, uniikit käsin piirretyt tekstuurit ja iloiset hahmot, jotka vaikuttavat usein leikkisältä digitaalisen ja analogisen median yhdistelmältä. Antin teos Väritä paraati (Etana Editions) ilmestyi 2015.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Yara Kono on Säo Paulossa, Brasiliassa, vuonna 1972 syntynyt palkittu kuvittaja. Ensimmäiset kuvituksensa hän teki kotinsa olohuoneen seinään. Hänen äitinsä ei ollut asiasta kovin iloinen, mutta antoi sitten periksi tyttärensä taiteellisuudelle. Konon teokset siirtyivät ajan myötä seinältä paperille ja paperilta tietokoneen ruudulle. Planeta Tangerina -kustantamon tiimissä Kono on ollut vuodesta 2004 alkaen. Hän on kuvittanut mm. Isabel Minhós Martinsin kirjoittaman teoksen Sata siementä, jotka lensivät pois (Etana, 2019). Teoksen suomentaja on Antero Tiittula.

AuthorsIllustrators_smallkuva1.jpg

Isabel Minhós Martins on syntynyt Lissabonissa, Portugalissa, 1974. Hän on aina rakastanut lukea, kirjoittaa ja kuunnella kaikenlaisia tarinoita. Minhós Martins valitsi silti aikanaan taiteen opinnot, ja valmistui Lissabonin taidekorkeakoulusta, viestinnällisen muotoilun linjalta (Faculdade de belas Artes de Lisboa). Muutama vuosi tämän jälkeen hän perusti ystäviensä kanssa kustantamon, jonka nimi on Planeta Tangerina. Sittemmin Minhós Martins on kirjoittanut lukuisia lasten kirjoja ja tullut palkituksi useasti. Hänen suosikkipalkintonsa on kuitenkin yhteisöllinen: Minhós Martinsin kustantamo sai Bolognassa jaettavan Best European Publisher for Children -palkinnon 2013. Hänen kirjoittamansa kuvakirjat Kun minä synnyin (Etana Editions) ja Sata siementä, jotka lensivät pois (Etana Editions) ilmestyivät suomeksi 2019. Kirjojen kuvittajina ovat Madalena Matoso ja Yara Kono ja molemmat teokset on suomentanut Antero Tiittula.

AuthorsIllustrators_smallkuva.jpg

Ola Niepsuj on palkittu puolalainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän työskentelee Varsovassa. Niepsui on valmistunut Strzemińskin taidekorkeakoulusta, joka on Łódźissa, ja opiskellut alaansa myös Portugalissa. Niepsuin kuvataidetta on esitelty yli kymmenessä maassa ja palkittu monesti. Niepsui on toinen kuvittaja Etana Editionin suomeksi julkaisemassa teoksessa Tutki ja tee taidetta (2018). Teoksen on kirjoittanut Claudia Boldt ja Eleanor Meredith ja sen on kuvittanut Ola Niepsuin kanssa Jay Daniel Wright. Teoksen suomentaja on Jenni Erkintalo.

Jukka.jpg

Jukka Pylväs on porvoolainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän valmistui taidegraafikoksi Viron taideakatemiasta vuonna 2000 ja sen jälkeen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Jukka on pelkistämisen ja lakonisena avautuvan huumorin ystävä ja mestari. Hän on oivaltava tekijä, joka tekee Jengi-kuvakirjasarjassa yhteistyötä Jenni Tuomisen kanssa. Ystäväporukasta kertoavan sarjan ensimmäinen osa Jengi siististi sotkussa (Etana Editions) ilmestyi 2018. Toinen osa Jengi keksijän kätkössä ilmestyy loppukesällä (Etana Editions, 2019).

AuthorsIllustrators_smallkuva1.jpg

Noa Snir on syntynyt ja kasvanut Jerusalemissa, ja asuu ja työskentelee Berliinissä. Snir on valmistunut jerusalemilaisesta Bezalelin taideakatemiasta vuonna 2012 (Bezalel Academy of Art and Design) ja Berliinin taideyliopistosta vuonna 2016. Snir on kuvittaja ja lukutoukka, joka innostuu väreistä ja suunnittelee myös julisteita. Hän on kuvittanut Etana Editionin julkaiseman valloittavan ja voimistavan kasvutarinan Pieni opas suureen elämään: Maya Angelou (Etana Editions, 2019). Kirjan on suomentanut Kirsikka Myllyrinne.

JuhaVirta.jpg

Juha Virta on historian ja yhteiskuntaopin opettaja Helsingistä. Juha viettää vapaa-aikansa musiikin parissa ja lastenkirjoja kirjoittaen. Lapsille kirjoittaessaan Juha hassuttelee ja leikkii kielellä luoden arkipäiväisistä tapahtumista seikkailuja. Juha Virta ja Marika Maijala ovat toimineet työparina vuodesta 2000. Heidän Filippa & kumppanit -kuvakirjasarjassaan on ilmestynyt kolme osaa, joista uusimmassa, ihastuttavassa Numerosopassa (Etana Editions, 2018) opetellaan laskemaan nollasta kymmeneen.

Jay Daniel Wright on kuvittaja ja graafinen taiteilija, joka asuu Berliinissä. Syntyjään hän on Nottinghamista, Isosta Britanniasta. Hänen töitään on julkaistu maailmanlaajuisesti sanoma- ja aikakauslehdissä. Hänen henkilökohtaiset työnsä löytyvät hänen sänkynsä alta. Jay Daniel Wright on aina ollut kiinnostunut tarinoiden kertomisesta. Hän on toinen kuvittaja Etanan suomeksi julkaisemassa teoksessa Tutki ja tee taidetta (2018). Teoksen suomentaja on Jenni Erkintalo.